четвер, 7 жовтня 2010 р.

PENTAX K-r - талант!

HOYA CORPORATION PENTAX Imaging Systems Division із задоволенням оголошує про випуск нової цифрової дзеркальної камери зі змінною оптикою - PENTAX Kr. Представлена в компактному корпусі в трьох колірних варіантах, нова модель поєднує в собі легкість у використанні, високу продуктивність і професійну функціональність, наприклад, високошвидкісну систему передачі даних через інфрачервоний порт.
Серед можливостей PENTAX Kr - високоякісна фотозйомка з ефективним дозволом 12,4 мегапікселів, фірменною системою стабілізації SR, сумісною з усією оптикою PENTAX, відеозйомка з HDTV якістю, швидка серійна зйомка зі швидкістю шість кадрів в секунду, надвисока чутливість матриці ISO 25600, а також 3-дюймовий ЖК-монітор з високою роздільною здатністю. Система харчування дозволяє використовувати на вибір стандартний літій-іонний акумулятор або комплект елементів живлення типу AA.* У камері є безліч цифрових фільтрів, що дозволяють легко створювати оригінальні творчі роботи. У сукупності, Kr володіє видатною продуктивністю і гнучкістю, практично еквіваленту цифровим дзеркальним камерам вищого класу, тим самим дозволяючи фотографу легко пристосуєтися до різних умов зйомки і виробити свій індивідуальний стиль роботи. PENTAX Kr сумісна з високошвидкісною інфрачервоною системою передачі даних IrSimpleTM, наприклад, що дозволяє публікувати знімки в блозі в бездротовому режимі через з'єднання з мобільним телефоном, що має доступ в Інтернет, або обмінюватися даними між двома PENTAX Kr. Абсолютно нові для цифрової дзеркальної камери функції роблять Kr унікальним комунікаційним пристроєм нового покоління.
* Потрібен додатковий адаптер D-BH109 для 4-х AA елементів.

Основні особливості:


Реалістичне зображення з високою якістю


PENTAX Kr використовує CMOS-сенсор нового покоління з ефективним дозволом 12,4 мегапікселів. Новий світлочутливий сенсор забезпечує дуже високу швидкість зчитування даних. В обробці даних бере участь процесор PRIME II (PENTAX Real Image Engine), що має характеристики, які відповідають більш старшим по класу моделям фотокамер. У результаті, Kr дозволяє отримувати зображення високої якості з відмінною деталізацією, прекрасними півтонами і безпосередньої реалістичністю, зводячи при цьому до мінімуму дратівливий цифровий шум. Kr має широкий діапазон чутливості ISO від 200 до 12800, який може бути розширений до значень ISO 100 і 25600 через додаткову настройку.

Компактний і легкий корпус


Корпус Kr при своїх видатних характеристиках дуже компактний і легкий, і це стало можливо завдяки каркасу з полегшеної нержавіючої сталі, зменшеному механізму стабілізації зображення і застосування сучасної технології щільного розміщення елементів усередині камери.

Високошвидкісна серійна зйомка


У режимі серійної зйомки PENTAX Kr здатна записати як мінімум 25 кадрів (у форматі JPEG) за одну серію з максимальною швидкістю 6 кадрів в секунду - з легкістю дозволяючи отримувати чіткі, різкі зображення швидко рухомих об'єктів. Це самий видатний результат серед моделей цього класу!

Нова високоточна система автофокуса


PENTAX Kr обладнана системою автофокусу SAFOX IX з широкою зоною обхвату, 11 точками фокусування (з 9 високочутливими хрестоподібними елементами в центрі), що дозволяє швидко фокусувати об'єкти зйомки. На додаток камера забезпечена лампою-прожектором для підсвічування зони фокуса в умовах недостатнього освітлення. Так само поліпшені точність і швидкість автофокуса з використанням формувача зображення нового покоління в якості фокусування сенсора (метод контастной детекції) у режимі Live View, завдяки радикальній переробці алгоритмів.

Гнучка подвійна система дивлення


На додаток до стандартного літій-іонного акумулятору, який дозволяє зняти 560 кадрів при повному заряді,** в якості джерела живлення Kr може використовувати чотири елементи живлення типу AA (за допомогою додаткового адаптера D-BH109). Так як AA елементи доступні практично скрізь, більше не доведеться турбуватися про раптову розрядку акумулятора, особливо, якщо ви перебуваєте в дорозі, і зарядити акумулятор ніде.

** Результат отримано PENTAX за умов тестування всередині приміщення, які відповідають стандартам CIPA, при використанні літій-іонного акумулятора D-LI109.
Також варто звернути увагу на nikon coolpix львів та купить ERGO HDV-111E в магазині Цифробум

Оригінальна система стабілізації SR, сумісна з величезним парком оптики


PENTAX Kr оснащена фірмовою системою стабілізації SR (Shake Reduction), що компенсує негативний вплив вібрацій камери з ефективністю до чотирьох ступенів експозиції. Цей інноваційний механізм дозволяє працювати з усіма змінними об'єктивами PENTAX, включаючи розроблені для плівкових камер.*** Завдяки наявності цієї простої у застосуванні і, в той же час, дуже економічної системи, Kr виробляє різкі знімки без змази навіть в умовах, коли струс камери неминуче, наприклад, при зйомці довгофокусною оптикою, зйомці без спалаху при поганій освітленості або зйомці на заході.

*** Сумісність з системою стабілізації: об'єктиви з байонетом PENTAX K, KA, KAF, KAF2 та KAF3; різьбові об'єктиви M42 (через адаптер); об'єктиви форматів 645 та 67 (через адаптер).

Унікально широкий динамічний діапазон з функцією HDR


Функція HDR призначена для створення зображення з розширеним динамічним діапазоном, отриманого з трьох кадрів, зроблених з різною експозицією. А завдяки функції автоматичного вирівнювання кадрів, фотограф може використовувати цей інструмент навіть при зйомці з рук, не використовуючи штатив!

Високошвидкісна інфрачервона система передачі даних


Kr - перша з цифрових дзеркальних камер PENTAX, обладнана високошвидкісний інфрачервоною системою передачі даних IrSimpleTM. За допомогою цієї системи користувач з легкістю може передавати зображення на IrSimple-сумісні цифрові пристрої, наприклад, публікувати зняті на Kr фотографії в своєму блозі за допомогою мобільного телефону, підключеного до Інтернету. Ця система, до всього іншого, робить Kr абсолютно новим комунікаційним фотографічним інструментом, оскільки дозволяє користувачам обмінюватися зображеннями між двома Kr, або використовувати у роботі Exif-дані знімків напарника, читати його параметри зйомки, такі як значення витримки або діафрагми.

Відеозйомка з роздільною здатністю 1280 x 720 пікселів і частотою 25 кадрів в секунду


PENTAX Kr пропонує режим відеозйомки ,***** який дозволяє створювати прекрасні реалістичні HDTV відеоролики з пропорцією 16:9 (стандарт телебачення високої чіткості), роздільною здатністю 1280x720 пікселів і частотою 25 кадрів в секунду. Це дає можливість використовувати переваги дзеркальної фотографії у відео: наприклад, зменшити глибину різкості для виділення об'єкта або застосовувати різні об'єктиви для незвичайних ефектів. Також Kr має широкі можливості візуального представлення відеороликів, використовуючи цифрові фільтри, такі як Toy Camera і Ретро, як в процесі зйомки, так і після - при редагуванні відео.

***** Для досягнення максимальної якості при перегляді відео, знятого з високою роздільною здатністю, на телевізорі, що підтримує стандарт HDTV, використовуйте персональний комп'ютер, оскільки вбудований AV вихід підтримує лише звичайне дозвіл, прийняте для стандартів NTSC/PAL.

Творчі ефекти їх епохи плівковою фототехніки


Поряд з величезним вибором різноманітних цифрових фільтрів і ефектів є два унікальних режими, які дозволяють з ностальгією згадати про спеціальні методи котрі застосовувалися раніше фотографами для обробки фотоплівки.

В епоху плівкової фотографії шляхом "неправильного" проявлення плівки (методом крос-процесу) можна було досягти фантастичних колірних ефектів на знятих кадрах. Володарі Kr можуть розширювати творчі межі в цьому напрямку, обходячись без ванночок з проявником - досить вибрати декілька пунктів меню. А спеціальний режим Bleach Bypass (імітація обробки плівки з пропуском стадії відбілювання) дозволяє створити виразні візуальні ефекти, використовувані в кінофільмах.

Інші особливості:


* Оцінювати композицію, різкість, фокусуватися вручну зручно завдяки дуже комфортному, яскравому видошукачу з великим збільшенням 0,85Х, покриттям 96% площі кадру.
* Великий 3" РК-монітор з високою роздільною здатністю 921 000 пікселів і можливістю калібрування за кольором дозволяє комфортно і точно оцінити знятий кадр. Крім того, на моніторі можна порівняти одночасно 2 кадри, попередньо їх збільшивши.
* Комплекс ексклюзивних технологій ефективно бореться з можливістю появи забруднень на матриці: механічне очищення Dust Removal за рахунок інтенсивного руху матриці;
* спеціальне SP-покриття на поверхні НЧ фільтру, яке перешкоджає прилипання пилу і жирових плям; унікальний режим пошуку порошинок на поверхні сенсора зображення Dust Alert.
* Цікаві знімки можна створювати в режимі мультиекспозиція (за допомогою накладення кадрів).
* Творчі напівавтоматичні режими доповнює унікальна експозиційна програма SV (пріоритет чутливості).
* Для вирішення індивідуальних творчих завдань передбачена можливість вибрати стиль зображення (Custom Image): "яскравий", "натуральний", "портрет", "пейзаж", "арт", "розмиття", "монохромний", «слайд» і точно підстроїти кожен режим за допомогою настройок яскравості, чіткості, контрасту і насиченості.
* Унікальний режим Auto Picture (проста автоматична зйомка) сам підбирає сюжетну програму на основі аналізу сюжету камерою. Для початківців користувачів передбачений режим "Scene" з додатковим набором з 11 сюжетних програм (до шести, що є на головному селекторі) для різноманітних знімальних ситуацій.
* При використанні об'єктивів PENTAX DA, DA L або D FA Kr вміє коригувати дисторсію і хроматичну аберацію по краях кадру.
* Для захисту авторських прав Kr вміє вносити в EXIF дані зображення інформацію про ім'я фотографа і правовласники.
* Меню камери і фірмове програмне забезпечення PENTAX PHOTO Browser і PENTAX PHOTO 4, що йде в комплекті з фотокамерою русифіковане.

Немає коментарів:

Дописати коментар