понеділок, 20 вересня 2010 р.

Професійний ноутбук HP EliteBook 8740w - бути як настільним ПК

HP EliteBook 8740w - мобільна робоча станція

Скільки існують ноутбуки, стільки йде конкуренція між виробниками за час автономної роботи і вагу.
У цьому немає нічого дивного, адже основне призначення ноутбуків і складається в роботі без розетки. Зрозуміло, аналогічної десктопам швидкості роботи від них ніхто не вимагає, адже економія енергії найчастіше досягається динамічним відключенням декількох ядер у процесора і зниженням частоти графічного чіпа. На більшості програм така економія практично не позначається. Таблиці Excel, текстові та графічні редактори - все це буде непогано працювати навіть на середньому ноутбуці з самою економічною схемою живлення. Однак деякі професії не можна уявити без ресурсномістких програм. Наприклад, обробка даних геологорозвідки, тривимірне моделювання, рендерніг, наукові розрахунки, робота з відео, - все це вельми вимогливо до «заліза», причому наявність професійної виділеної відеокарти часом може серйозно скоротити час розрахунків. Серйозні завдання вимагають серйозного підходу. Що можуть запропонувати головні «ноутбукостроітелі» таким людям?
Єдиний спосіб задовольнити запити цієї категорії користувачів в тому, щоб надати їм максимальну обчислювальну потужність. Природно, що при цьому такі якості як мобільність і автономність йдуть на другий план, оскільки виконувати перераховані завдання на колінах в метро ніхто не буде. Поняття «мобільність» щодо мобільних робочих станцій швидше означає, що ноутбук можна буде перевозити з об'єкта на об'єкт або зі столу на стіл. Тому заздалегідь слід потурбуватися перед перевезенням, щоб у місці призначення була електрична мережа.

При виборі розміру корпусу для мобільних робочих станцій виробники обмежуються тільки здоровим глуздом і ергономікою, тому більшість подібних моделей «сімнадцятки». Це найбільш універсальний форм-фактор для тих завдань, які ми перерахували вище, однак, у цьому сегменті є і більш специфічні ноутбуки розміром від 20 дюймів по діагоналі і більше.

Що нам пропонує HP?

HP EliteBook 8740w - ноутбук для професіоналів
HP EliteBook 8740w повністю відповідає тому загальному опису мобільних робочих станцій, який ми привели. Це ноутбук з діагоналлю 17 дюймів, потужним чотирьохядерних процесором з сімейства Intel Core i7 і професійної відеокартою. Розглянемо його конфігурацію докладніше. Співвідношення сторін екрану можна назвати класичним - 16:10, тоді як більшість сучасних лептопів мають екрани з співвідношенням 16:9. Такий вибір пов'язаний з тим, що основна маса робочих програм розроблялася кілька років тому, коли «кіношне» 16:9 не було таке популярне. Дозвіл матриці 1920 на 1200 пікселів, покриття матове. Незважаючи на те, що глянцеві дисплеї суб'єктивно виглядають більш яскраво і контрастно, картинка, що видається EliteBook 8740w, нічим не поступається дорогим мультимедійним моделям від Toshiba або Acer. Також матове покриття відмінно узгоджується з великим розширенням, вся інформація прочитується без проблем, відблиски навіть від сильних джерел світла практично непомітні. Як ми вже сказали, з контрастністю і яскравістю екран 8740w не поступається мультимедійним ноутбукам, зате за якістю підсвічування і глибині чорного поля цей ноутбук сильно перевершує інших. У цьому легко переконатися, якщо вивести на дисплей чорну або темну монотонну заливку: нерівномірність підсвічування можна помітити тільки при повній відсутності зовнішнього освітлення. Більш того, у цього ноутбука відмінні як горизонтальні, так і вертикальні кути огляду. При помірному нахилі кришки чорний колір не перетворюється в сірий, як це часто буває навіть у дорогих преміальних моделях.
«Мізками» в HP EliteBook 8740w виступає чотирьохядерний процесор Intel Core i7 720QM з частотою 1,6 ГГц. Цей процесор підтримує технології Hyper-Treading і Intel vPro. Перша дозволяє обробляти одночасно до 8 восьми завдань, створюючи додаткові 4 віртуальні ядра, друга ж розширює можливості віддаленого адміністрування та діагностики системи у випадку неполадки. Зрозуміло, на апаратному рівні підтримується віртуалізація робочого середовища. Даний процесор належить до новітнього сімейства Core iз поліпшеною системою енергозбереження. У разі, якщо запущено невимогливе завдання, будуть відключені невживані ядра, а також кеш-пам'ять. Крім цього даний процесор краще справляється із програмами, які не використовують багатопоточність: у цьому випадку теж буде активно тільки одне ядро, але працювати вона буде з підвищеною частотою. Кордон такому «оверклокінгу» встановлює тільки тепловий пакет всього кристалу.
HP EliteBook 8740w оснащений продуктивним "залізом": Core i7 і NVIDIA Quadro
Для більш ефективної роботи з тривимірною графікою в HP EliteBook 8740w встановлена відеокарта NVIDIA Quadro FX 2800M з 1 Гб власної пам'яті. Це один з найбільш потужних професійних графічних чіпів, доступних для ноутбуків сьогодні. Його відмінності від ігрової серії GeForce полягають у кращій підтримці ряду професійних програм (як на апаратному рівні, так і на рівні драйверів). Також дана відеокарта підтримує технологію CUDA. Завдяки цьому в деяких завданнях з інтенсивними математичними обчисленнями Quadro FX 2800X можна використовувати як підмоги ЦПУ.

Драйвери для професійних відеокарт NVIDIA досить універсальні і дозволяють запускати ігри без будь-яких проблем. Якщо порівнювати Quadro FX 2800M з з мобільними відеокартами серії GeForce, то найбільш близьким аналогом можна вважати GeForce 285M GT. Не секрет, що графічні чіпи від NVIDIA і AMD в різних завданнях показують різні результати. Тут HP йде назустріч замовнику і надає на вибір в якості альтернативи продукції NVIDIA конфігурацію з ATI FirePro M7820. Що стосується нашого екземпляра, то за результатами 3DMark Vantage можна сказати, що обмежуючим фактором в іграх буде все-таки графічний чіп. Intel Core i7 720QM показав бал, дуже близький молодшиму настільниму 4 ядерному AMD Phenom II, які часто вибираються для ігрових систем з однією або двома потужними відеокартами.

Якщо вам потрібна максимальна продуктивність, EliteBook 8740w поставляється в конфігурації з процесором Intel Core i7 820QM і 16 Гбайт оперативної пам'яті.
При пошуці hdd купити львів або HP Pavilion dv7-3145sr ціни в Львові завітайде до Цифробуму!
Тепер розглянемо зовнішній вигляд, функціональність і ергономіку пристрою. Велика частина корпусу ноутбука покрита металом. Всі пластикові елементи матового чорного кольору, завдяки чому не відволікають відблисками від роботи. Тим не менше, назвати вид 8740w нудним не можна, як наприклад деякі моделі Lenovo ThinkPad. Ноутбук справляє враження дорогого продуманого інструменту для роботи, що володіє фірмовими рисами HP.
HP EliteBook 8740w укладений у міцний елегантний корпус

Список органів управління крім звичайного тачпада і клавіатури включає в себе трекпойнт. Таке поєднання можна тільки привітати, тому що по зручності трекпойнт не поступається сенсорній панелі, в той же час місця він займає мало. Клавіші управління тачпада і трекпойнта дублюють один одного. Зроблені вони з м'якої товстої гуми, натискання чітке, хід досить великий. З мінусів можна відзначити маленький розмір тачпада для екрану з таким великим дозволом, це особливо помітно під час перетягування об'єктів. Над клавіатурою розташований ряд сенсорних кнопок. Під час роботи вони підсвічуються і реагують на дотик. Список їх функцій стандартний: активація Wi-Fi, виклик поштової програми і браузера, відключення тачпада, а також регулювання гучності і запуск «калькулятора». Основна клавіатура захищена від попадання рідини (у невеликому обсязі, зрозуміло). Крім цього сказати про неї практично нічого. Проблем в роботі виявлено не було, клавіші стандартного розміру, так що промахнутися по них важко. Деякі користувачі оцінять окремий цифровий блок.
HP EliteBook 8740w має трекпоінт, сканер відбитків пальців

Відзначимо, що вже став стандартом для дорогих ноутбуків - сканер відбитків пальців і веб-камера. Крім цього в нижній частині рамки екрану знаходиться отвір сенсора освітлення.

Набір роз'ємів у EliteBook 8740w досить специфічний. Наприклад, поряд зі звичайним портом для локальної мережі розташований роз'єм для підключення до телефонної лінії. Практично жоден сучасний користувальницький ноутбук ним вже не володіє. Крім цього, до ноутбука можна підключити пристрій FireWire (чотирьохконтактний роз'єм). В іншому, інтерфейси лептопа стандартні: DisplayPort для підключення монітора з високою роздільною здатністю, VGA, eSATA і 4 USB. До речі, з 4 портів USB два підтримують новий стандарт 3.0. Вони позначені двома літерами S, сполученими з логотипом USB.

Актуальність HP EliteBook 8740w


Як ми вже писали, з точки зору мобільності цей ноутбук годиться хіба що на перевезення з одного офісу в інший. В дорозі у кращому разі можна буде перевірити пошту або вийти в мережу, більш серйозні програми дуже швидко «з'їдять» батарею. Проте актуальність часу автономної роботи для мобільних робочих станцій не дуже висока. HP EliteBook 8740w дуже швидкий, а працювати з ним одне задоволення.

Немає коментарів:

Дописати коментар