субота, 4 вересня 2010 р.

Iiyama ProLite B2712HDS - представник моніторів бізнес-класу

Яким зазвичай ми уявляємо собі великий широкоформатний монітор? Якщо мова йде про моделі економ-класу, це 22 дюйми, Full HD-розширення, час відгуку матриці 5 мс, можливість регулювання нахилу монітора у вертикальній площині, стандартний комплект входів HDMI, DVI, VGA. Що вдає із себе аналогічна модель бізнес-класу?
Правильно, все те ж саме, тільки помітно краще. Iiyama ProLite B2712HDS - це 27 дюймів діагоналі, тобто практично стільки ж, скільки у РК-телевізора, розширення Full HD, ідеальне для кіно та ігор, відмінна ергономіка і прекрасна картинка в будь-якому режимі. Однак почнемо по порядку, із зовнішності.

Дизайн

Зовнішність монітора відрізняється зібраністю і особливою мінімалістичною витонченістю. Дизайн акуратний, легкий і при цьому непомітний, не відволікаючий від картинки. Широка стійка опора виконана так, що не виглядає масивною і не займає багато простору на столі. Рамка екрана досить вузька, зовнішня грань зрізана від глядача, що візуально висуває зображення вперед.
Iiyama ProLite B2712HDS
Всі поверхні мають чорне матове покриття. Загальне враження від зовнішнього вигляду - солідна дорога річ, створена зі знанням справи.

Конструкція

Установка монітора на підставку проводиться вкрай цікавим чином. Один елемент стійки, закріплений на моніторі із зусиллям, засувається в іншій, що є частиною підстави. Зануривши його до межі, потрібно засунути фіксатор, розташований біля основи. Сполучення підпружинені, тому варто бути акуратним, інакше незафіксованих стійка «підкине» монітор вгору, не давши зафіксувати його в правильному положенні. Після цього можна проводити регулювання екрану.
Кількість регулювань положення екрану приємно порадувало: є регулювання висоти 85 мм, поворот щодо підставки на 60 ° (по 30 ° в кожну сторону) і, звичайно ж, зміна кута нахилу 20 ° вгору і 3 ° вниз. Комфорт при роботі і перегляді дійсно високий - можна відрегулювати все рівно так, як хочеться, незалежно від висоти столу і місця встановлення дисплея. Такого немає ні в одного бюджетного монітора.

Зображення

Основний потенціал картинки зазвичай описується трьома цифрами. У нашому випадку це: динамічний контраст 50000:1, статичний 1000:1 і яскравість 400 кд / м ². Тому ми заздалегідь маємо уявлення, що від нестачі яскравості чи глибини чорного ми точно страждати не будемо. У практичних тестах продемонстрував хороший динамічний діапазон роботи матриці в статичному режимі. У режимі «кіно» активна підсвічування працює досить делікатно, збільшення контрасту відчувається, а ось зміну освітленості кадру можна помітити вкрай рідко. І навіть при інтернет-серфінгу динамічний контраст дав позитивний ефект, надаючи сторінкам більш комфортний рівень освітленості.
Передача кольору монітора дуже хороша, точна. При бажанні можна перепробувати різні варіанти колірної температури, а можна отримати абсолютно коректне відображення квітів, що дозволяє «фотошопити» абсолютно професійно. Заявлений час відгуку 2 мс виявилося до місця і в ігровому тесті, і на динамічному відео. У цілому, кіно та ігри були показані однаково добре як з комп'ютера, так і із зовнішнього джерела.

Найскладнішим питанням для нас стало, як не дивно, використання монітора за прямим призначенням. Розмір екрана настільки великий, що цілком міг би вмістити матрицю роздільною здатністю 4K, а ми маємо стандартні 1920х1080 пікселів. Таким чином, незважаючи на розмір монітора, працювати на ньому можна тільки в два вікна. Від звичайного 22-дюймового Full HD, робота з Iiyama ProLite B2712HDS, відрізняється дистанцією установки. Великий монітор потрібно ставити далі, і, треба зазначити, що це набагато зручніше, ніж близьке положення невеликого екрану того ж дозволи. У цілому, враження від офісної роботи з даними дисплеєм залишилися вкрай позитивні, великі розміри іконок та тексту не втомлюють очі так, як на моніторі з меншим розміром пікселя.

Управління

Кнопки управління розташовані на нижній кромці корпусу. Посаджені вони досить тісно, але великий розмір кнопок робить роботу з ними простою і зручною. Меню має вісім мов: основні європейські, японський і два види китайського. З усього цього найбільш рідним для нас виявився англійський. Саме меню досить просте, наочне і зрозуміле, навіть у разі застосування в мовних настройках «традиційного китайського». Розташувати інтерфейс можна вертикально або горизонтально, так, щоб було максимально зручно робити настроювання зображення. Корисність даної можливості стала нам очевидна, коли ми почали користуватися тестовими таблицями, і без переміщення меню було б непросто налаштувати контрастність і яскравість засобами монітора.

Звук

Два невеликі динаміка встановлені за екраном і спрямовані вгору. Сигнал подається за допомогою стандартного комп'ютерного аудіокабеля. Сама акустична система, вбудована в Iiyama ProLite B2712HDS, призначена в першу чергу для звуків операційної системи, тому не варто очікувати від неї якихось виняткових аудіофільских властивостей.
Втім, при необхідності, цілком можна подивитися фільм із звуковим супроводом. Стереоефект виходить не особливо чіткий, зате є відчуття об'ємного звуку, вихідного наче з глибини картинки.

Комутація

Оскільки Iiyama ProLite B2712HDS є хоч і універсальним, але все ж монітором, розраховувати на ТВ-тюнер або традиційні AV-входи не доводиться. Проте на додаток до VGA і DVI-D є стандартний HDMI версії 1.3 з підтримкою HDCP, що й дає можливість реалізувати його мультимедійні функції найбільш повноцінним чином. Xbox 360, PlayStation 3, Blu-Ray або медіа-плеєр зовсім коректно визначаються монітором. Але є одне уточнення: частота кадрів підтримується в діапазоні 56-75 Гц, тому побутова відеотехніка повинна працювати саме в цьому режимі.
Розташування коннекторів зручне, вони знаходяться на висоті 1/3 від нижнього краю задньої стінки і орієнтовані вниз, в результаті чого кабелі можна непомітно укласти за екраном будь-яким зручним чином. Не завадять коннектори і настінному монтажу монітора.

Підсумок

Iiyama ProLite B2712HDS показав себе як якісний і універсальний у використанні монітор. Дуже гідна картинка в кінотеатральному режимі, хороша сумісність з РС-іграми та ігровими консолями, зручна робота в офісних додатках. Монітор цілком виправдовує вкладені в нього кошти і демонструє всі переваги свого класу пристроїв.

Також хочеться нагадати Вам про:телевізор дешево місто Львів та можна
дешево купити флешку у Львові і доступнікарти памяті microSD Львів. Звертайтесь!

Немає коментарів:

Дописати коментар