субота, 27 листопада 2010 р.

RIM анонсувала 7-дюймовий планшет PlayBook

У компанія Research in Motion (RIM) на конференції DevCon оголосила про випуск 7-дюймового планшета PlayBook з сенсорним екраном, оптимізованого для корпоративних користувачів, повідомляє Computerworld.


Планшет оснащений двоядерним процесором тактовою частотою 1 ГГц, лицьовою і тиловоїю камерами. У нього дуже компактні габарити - товщина складає близько 1,2 см, маса - 450 р. PlayBook працює на новій операційній системі від QNX Software на базі мікроядерної архітектури QNX Neutrino, що підтримує багатозадачність. QNX розробляє програмне забезпечення для широкого спектру пристроїв від інтернет-маршрутизаторів до автомобілів, таких як General Motors, Nissan і Land Rover.

До цього ходили чутки, що планшет від RIM буде називатися BlackPad і складе конкуренцію iPad від Apple. Нині видається, що його більш близьким аналогом є планшет Cisco Cius, також орієнтований на корпоративних користувачів.

Генеральний співдиректор RIM Майк Лазарідіс назвав PlayBook "готовим для підприємств", оскільки він сумісний з 250 тисячами серверів BlackBerry Enterprise, що працюють в багатьох компаніях. Крім планшета буде випущений пакет засобів розробки для сторонніх розробників - він вийде протягом декількох тижнів.

PlayBook підтримує протоколи Wi-Fi і Bluetooth. З часом RIM планує встановлювати на нього модуль 3G-телефонії. Bluetooth надає ще одну функцію, цікаву для бізнесу - планшет можна буде з'єднати з будь-яким смартфоном BlackBerry і переглядати і редагувати пошту або документи, що зберігаються на смартфоні.

У новинки багата мультимедійна складова - дозвіл екрану склало 1024 x 600, підтримується відео високої чіткості в 1080p через HDMI, Java, Adobe Flash Player 10.1, HTML 5. Браузер базується на WebKit. Є апаратне прискорення відео.

Немає коментарів:

Дописати коментар