неділя, 12 грудня 2010 р.

Intel виходить на ринок планшетів

Intel почала випуск перших процесорів і чіпсетів для планшетних ПК. Анонс пристроїв на їх базі очікується в січні 2011 р.


Корпорація Intel приступила до серійного виробництва компонентів платформи Oak Trail, призначеної для планшетів. В основу платформи лягли процесор Atom Z670 і чіпсет SM35. Вартість компонентів при використанні операційної системи MeeGo (розробляється Intel спільно з Nokia) становить $ 25, повідомляє DigiTimes з посиланням на джерела в індустрії.

Oak Trail - це продовження платформи Moorestown для кишенькових пристроїв (переважно смартфонів) на базі Android і MeeGo. Особливість Oak Trail полягає в тому, що вона буде підтримувати не тільки ці операційні системи, але і Windows 7. Згідно сайту Intel, використовувати платформу також можна і в оригінальних моделях нетбуків, перш за все відрізняються надтонким корпусом. Серед технічних можливостей Oak Trail - підтримка Full HD і HDMI.

В даний час майже у всіх планшетних комп'ютерах, включаючи Apple iPad і Samsung Galaxy Tab, використовуються процесори на базі референсного дизайну ARM. В останній впевнені в тому, що вихід Intel в сегмент процесорів для мобільної електроніки не зробить істотного впливу на їх ринкову частку.

«Процесори ARM пропонують кілька переваг. По-перше, їх виробництвом займається безліч постачальників, що надає додаткову гнучкість. По-друге, вони пропонують більш низьке енергоспоживання в порівнянні з Atom. По-третє, для них продовжує випускатися маса програмного забезпечення », - передає слова представників компанії видання SlashGear.

Випуск Oak Trail відповідає стратегії Intel по диверсифікації свого портфеля - компанія намагається вийти і зміцнитися в нових для себе сегментах ринку: крім планшетних комп'ютерів, це смартфони, «розумне» телебачення і вбудовувані рішення. Традиційний бізнес Intel - настільні ПК, ноутбуки і сервери. Відзначимо, що ринок смартфонів, також як і планшетів, окупований ARM.

Очікується, що перші планшетні комп'ютери на базі Oak Trail будуть представлені на виставці споживчої електроніки CES 2011 в січні в Лас-Вегасі. Вихід пристроїв на ринок очікується в 1-му кварталі 2011 р.

Немає коментарів:

Дописати коментар