пʼятниця, 10 грудня 2010 р.

Новий iPad очікується в першій половині 2011 р.

У першій половині 2011 р. очікується вихід нового покоління популярних сенсорних комп'ютерів Apple iPad. Цілком імовірно, що нові пристрої будуть анонсовані вже в січні.



Друге покоління планшетних комп'ютерів Apple iPad буде представлено в першій половині 2011 р. Пристрої отримають фронтальну камеру й підтримку функції FaceTime для відеодзвінків і, на додаток до технологій 3G, підтримку технології EV-DO, що використовується в мережах стандарту CDMA, повідомляє Bloomberg з посиланням на аналітика Wedge Partners Брайана Блейра (Brian Blair). Підтримка CDMA розширить географію продажів, крім того, в цьому випадку пристрої Чи зможе продавати оператор Verizon Wireless, абоненти якого вже більше року чекають появи адаптованого iPhone. Серед очікуваних змін також більш тонкий корпус і наявність mini-USB замість фірмового порту Apple.

За словами Майка Абрамські (Mike Abramsky) з канадського банку RBC Capital Markets, виробництво iPad 2 може початися в січні, а анонсовані пристрої будуть в лютому або березні. Постачальники деталей для iPad першого покоління в 4-му кварталі 2010 р. планують скоротити на 10% обсяг випуску, повідомив Патрік Вонг (Patrick Wang) з Wedbush Morgan Securities. На думку аналітика, це свідчить про прийдешній вихід нових моделей. Не буде нічого дивного в тому, якщо Apple вирішив оновлювати iPad щороку через рівні проміжки часу, як у випадку з iPhone і iPod, додають експерти.

Днями сайт DigiTimes, інформація на якому, втім, не завжди буває коректною, перерахував постачальників друкованих плат для iPad нового покоління. Пославшись на джерела в індустрії, видання повідомило, що анонс пристроїв очікується в 1-му кварталі 2011 р. Випуск деталей планується почати в 4-му кварталі 2010 р., а в 1-му кварталі наступного року збільшити обсяг випуску, щоб уникнути проблем з дефіцитом комп'ютерів.

Коментуючи фінансові результати за 3-й квартал 2009-2010 фінансового року (завершився в червні), в Apple заявили, що вони не в змозі задовольнити попит на iPad. Даний фактор також призвів до того, що продажі планшетного комп'ютера в 4-му кварталі фінансового року виявилися нижчими за очікування незалежних експертів. iPad надійшов у продаж на початку квітня. До кінця вересня компанія реалізувала 7.46 млн планшетів.

Раніше також ходили чутки про те, що Apple збирається випустити iPad з діагоналлю екрана 7 дюймів. Проте глава компанії Стів Джобс (Steve Jobs) спростував цю інформацію, сказавши, що у таких пристроїв немає ніяких шансів на комерційний успіх з огляду на те, що користуватися ними незручно. У власному пристрої Apple встановлений екран з діагоналлю 9.7 дюйма.

За прогнозом аналітика Брайана Маршала (Brian Marshall) з Gleacher & Co., До кінця року Apple продасть ще 6 млн iPad, довівши загальний обсяг реалізованих за підсумками 2010 р. планшетів до 13.5 млн штук. Блейр вважає, що в 2011 р. Apple продасть до 48 млн планшетів. В 4-му кварталі фінансового року планшет приніс Apple 13.7% усієї виручки, більше, ніж популярні плеєри iPod, до випуску яких компанія приступила ще в 2001 р.

Між тим, на ринку мультимедійних планшетів починає розгоратися конкуренція. Очікується, що новинкам планшетних пристроїв буде здебільшого присвячена виставка Consumer Electronics Show 2011, яка традиційно відбудеться в січні в Лас-Вегасі. У більшості виходять на ринок нових планшетів використовується операційна система Android від Google. Компанія IMS Research прогнозує, що в 2011 р. дана платформа займе 15% ринку і 28.4% до кінця 2015 р.

Немає коментарів:

Дописати коментар