пʼятниця, 27 серпня 2010 р.

Об'єктив AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR

Одночасно з об'єктивом AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G компанія Nikon представила ще два об'єктива, призначених для цифрових дзеркальних фотокамер формату FX.
Один з них - об'єктив AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR з п'ятикратним діапазоном зміни фокусної відстані.

Об'єктив AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR

На відміну від попередньої моделі з таким же охопленням фокусних відстаней, що мала максимальне значення діафрагми на одному кордоні діапазону F / 3,5, а на іншому - F / 5,6, новинка характеризується фіксованим значенням F / 4 у всьому діапазоні.

Відзначимо, що це вже третій об'єктив з постійною максимальної діафрагмою F / 4 у всьому діапазоні фокусних відстаней, представлений Nikon в поточному році. У лютому відбулася прем'єра першого в світі стабілізованого Надширококутний об'єктива для камер формату FX, який отримав позначення AF-S NIKKOR 16-35 мм F/4G ED VR, а в квітні побачив світло телеоб'єктив AF-S NIKKOR 200-400mm f/4G ED VR II .

Об'єктив AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR добре підходить для повсякденної зйомки, зокрема, під час подорожей, надаючи фотографу широкий вибір сюжетів - від ландшафтних та архітектурних пейзажів до портретів і жанрових сценок.

Застосування в конструкції об'єктива компонентів з магнієвих сплавів і міцної пластмаси дозволяє витримувати удари при повсякденному використанні, а гумові ущільнення навколо перемикачів і байонета дозволяють забути про волозі або пилу. До інших особливостей нової моделі віднесемо нанокристалічних покриття і оптичний стабілізатор другого покоління (VR II), який, за оцінкою виробника, забезпечує виграш, приблизно еквівалентний чотирьом ступеням експозиції.

Технічні дані об'єктива AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR:

* Фокусна відстань - 24-120 мм;
* Максимальна діафрагма - F / 4;
* Мінімальна діафрагма - F/22;
* Оптична схема - 17 елементів в 13 групах (включаючи 2 елементи з скла ED, 3 асферичні лінзи та нанокристалічних покриття Nano Crystal Coat);
* Кут зору - 84-20 градусів 20 '(61-13 градусів 20' з фотокамерою Nikon формату DX);
* Мінімальна відстань фокусування - 0,45 м;
* Максимальне збільшення - х 0,24 (в положенні телефото);
* Число пелюстків діафрагми - 9 (округлені);
* Фокусування - автоматична за допомогою вбудованого ультразвукового приводу і ручна; режими M / A і M;
* Установчий розмір фільтра - 77 мм;
* Розміри - діаметр 84 мм, довжина 103,5 мм;
* Маса - 710 г.

Об'єктив поставляється в комплекті з блендою HB-53 і чохлом. Продажі новинки почнуться в вересні, обіцяє виробник.


Львівський інтернет магазин ЦифроБум

Немає коментарів:

Дописати коментар