пʼятниця, 20 серпня 2010 р.

На черзі перші пристрої для читання електронних книг з кольоровим екраном

Провідний розробник "газетних" дисплеїв, американська Qualcomm, стверджує, що перші кольорові пристрої для читання електронних книг з'являться у продажу на початку 2011 р.

Перші пристрої для читання електронних книг з кольоровим екраном з'являться у продажу в 1-му кварталі 2011 р., вважає віце-президент підрозділу Qualcomm MEMS Technologies Джим Кеті (Jim Cathey), на якого посилається SlashGear. Видання повідомляє, що звернулося до нього з питаннями після того, як отримало інформацію від іншого представника компанії про те, що виробництво кольорових дисплеїв так і не почалося.

Мова йде про технології Mirasol. Кожен піксель дисплея, виконаного на її основі, являє собою заглиблення з напівпрозорої кришкою, яку можна пересувати, впливаючи на неї електричним струмом. Навколишній світ, потрапляючи в ямки, заломлюється - виникає інтерференція, в результаті якої хвилі відбитого світла мають різну довжину. Таким чином, в людське око потрапить кольорове зображення.

За словами Кеті, вони вже приступили до випуску пробних зразків дисплеїв і направляють їх своїм партнерам, виробникам електроніки. «Мільярд ми нові дисплеї не випускаємо, тому що це нова технологія і досягти таких обсягів відразу неможливо, та й не потрібно. Я думаю, що ми почнемо серійне виробництво до кінця поточного року, а перші продукти з ними з'являться на початку майбутнього року », - заявив віце-президент Qualcomm. Відзначимо, що це відповідає раніше озвученому терміну.

Як додали в Qualcomm, їхні партнери розглядають можливість використання технології Mirasol не тільки в рідера, але і в планшетах. Представники компанії розповіли, що вони працюють впритул з кожним із зацікавлених виробників для того, щоб вони змогли максимально ефективно використати всі переваги дисплеїв. Вони відмовилися повідомляти бренди, але заявили, що їх число «достатньо для того, щоб нова технологія вийшла на масовий ринок».

Основною перевагою дисплеїв, виконаних за технологією Mirasol, є наднизьке енергоспоживання, завдяки чому використовувати пристрій можна протягом декількох тижнів без підзарядки. Саме ця властивість є основною перевагою цифрових рідерів. Проте жодне з масових пристрої даного типу поки кольоровим екраном не володіє.

За оцінкою британської консалтингової компанії Informa Telecoms & Media, в 2009 р. світові продажі цифрових рідерів склали близько 5 млн штук, а в нинішньому році збільшаться до 12,2 млн. Продажі пристроїв будуть зростати аж до 2013 р., за підсумками якого буде реалізовано 14 млн рідерів, після чого вони почнуть скорочуватися. Зниження продажів у 2014 р. відбудеться внаслідок витіснення "читалок" портативними пристроями, що володіють, крім читання електронних творів, цілим рядом інших необхідних користувачеві функцій, прогнозують експерти.

Хотілось росказати ще про диктофони у львові, пишіть звоніть, з радістю поможем Ваш http://cyfroboom.com.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар