середа, 11 серпня 2010 р.

Зріс попит на нетбуки Samsung

Високий попит на нетбуки Samsung дозволив компанії у 1-му кварталі 2010 р. істотно визначити середній показник ринку та зайняти сьоме місце серед найбільших виробників мобільних комп'ютерів проти дев'ятого, яке компанія займала в 4-му кварталі минулого року, повідомляє iSuppli.



У період з січня по березень корейський вендор реалізував 1,9 млн портативних систем, що виявилося на 14,6% більше в порівнянні з 1,7 млн, реалізованими в 4-му кварталі 2009 р. Для порівняння, середня ринкова динаміка за цей час виявилася традиційно негативною, на рівні 5,4%. За підсумками 1-го кварталу Samsung зайняла 3,9% світового ринку ноутбуків проти 3,2% в кінці 2009 р.

Найбільш високий темп зростання в період з січня по березень продемонструвала Fujitsu, яка збільшила постачання на 17,6% в порівнянні квартал до кварталу. Єдина яка обійшла Samsung по тему зростання ця японська компанія посіла десяте місце за обсягом поставок.

У 1-му кварталі близько 50% всіх поставок мобільних ПК Samsung зайняли нетбуки. Особливо гарний попит на дешеві системи спостерігається в Європі, де продажем комп'ютерів разом з контрактами на надання послуг зв'язку займаються провайдери широкосмугового доступу. У порівнянні з 1-м кварталом 2009 р. зростання Samsung також виявився вражаючим - на 95,5%, тоді як середня по ринку значення склало 42,4%.

Немає коментарів:

Дописати коментар