субота, 7 серпня 2010 р.

Виручка Kodak скоротилася

Виручка Eastman Kodak за підсумками 2-го кварталу 2010 р. скоротився в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 11% до $ 1,57 млрд.
Виручка підрозділу Graphic Communications Group скоротився на 2,5% до $ 656 млн, підрозділи Consumer Digital Imaging Group - на 11% до $ 447 млн, Film, Photofinishing and Entertainment Group - на 21% до $ 466 млн.

Тим часом, збиток компанії у порівнянні з аналогічним періодом минулого року скоротився з $ 191 млн до $ 167 млн. Збиток на акцію склав $ 0,62. Збиток по Non-GAAP склав $ 0,51 на акцію, значно вищими за прогнози незалежних експертів, опитаних Thomson Reuters, які очікували побачити цифру в $ 0,32. Сумарна виручка компанії також виявилася нижчою усередненого прогнозу незалежних експертів в $ 1,67 млрд. Публікація звіту призвела до 14-відсоткового зниження курсу акцій на Нью-Йоркській фондовій біржі. За останні 3 місяці курс акцій знизився на 43%.

Kodak перебуває у скрутному становищі. Компанія відзначає зростання попиту на цифрові продукти, але не може знайти достатньо коштів для інвестування в даний напрямок через падіння одного з основних бізнесів - з виробництва плівки для кіно-та рекламної індустрії. Глава Kodak Антоніо Перес (Antonio Perez) пояснює зниження виручки даного підрозділу початком ери 3D-телебачення, коли фільми знімаються на цифрові камери. Скорочення виручки також обумовлено втратою контракту з найбільшою мережею Wal-Mart, в якій компанія розміщувала автомати з друку фотографій.

Востаннє Kodak фіксувала річний прибуток у 2004 р., після чого була запущена чотирирічна програма реструктуризації, яка повинна була перетворити компанію в виробника цифрових фотокамер і принтерів. За цей час Kodak зменшила штат і припинила виплату дивідендів.

Незважаючи на слабкі результати у 2-му кварталі, компанія продовжує прогнозувати річний виторг у розмірі $ 7,5-7,7 млрд і збиток у розмірі $ 50-150 млн. Компанія очікує деякого поліпшення в сегменті цифрових продуктів, однак у традиційному бізнесі зниження продажів по підсумками року виявиться більше, ніж передбачалося раніше.

Немає коментарів:

Дописати коментар