вівторок, 31 серпня 2010 р.

BenQ V2420H: 24 дюйми витонченості та стилю

Монітор BenQ V2420H об'єднує в собі всі самі передові тенденції, починаючи від зовнішності, і закінчуючи внутрішнім вмістом.
Основна характеристика будь-якого екрану, це звичайно розмір і розширення. У цьому плані наш новий знайомий порівняємо з телевізором - він має 24 дюйми діагоналі і чесні 1920х1080 пікселів. Як показала практика, «кіношний» формат 16:9, обумовлений застосуванням Full HD матриці, чудово підходить не тільки для відеоматеріалів, а й для самої звичайної роботи з програмами.
BenQ V2420H
Якщо на екрані 16:10 ми можемо розташувати поруч два вікна, то на більш широкому 16:9 при тій же пропорції вікон, залишається місце для додаткової бічної панелі інструментів.

Технологія візуалізації, використана в моніторі, це РК з LED підсвічуванням. Світлодіоди, що використовуються в підсвічуванні, є екологічною технологією, причому як в частині скорочення шкідливих викидів під час виробництві / утилізації, так і по енергоспоживанню. Спеціальний еко-режим роботи нового монітора дозволяє знизити споживану потужність на 65%, відносно аналогічного пристрою з флуоресцентною лампою підсвічування. Крім того, перевагами LED є відсутність мерехтіння екрана і, як наслідок, менша стомлюваність зору при роботі.

Процесинг зображення здійснюється за допомогою фірмової технології Senseye 3, про переваги яку ми розповімо трохи пізніше. А зараз звернемося до головної властивості BenQ V2420H, яка робить даний пристрій істину унікальним.

Дизайн

Не будемо ходити навколо, скажемо прямо. Зовнішній вигляд BenQ V2420H просто вражаючий. І не ми одні маємо подібну думку, оскільки монітор володіє престижною нагородою iF Product Design Award, яка видається за виняткові досягнення в галузі дизайну. Дана премія, поряд з не менш відомою премією Red Dot, є вищою оцінкою дизайнерського мистецтва і вручається кращим з кращих. Премію iF Product Design Award називають так само «Дизайнерський Оскар», так що монітор BenQ V2420H це можливість поставити на свій робочий стіл загальновизнаний шедевр.
BenQ V2420H був удостоєний iF Product Design Award - нагороди, яка видається за досягнення в області дизайну
Зовнішність пристрою дійсно неабияка. Плавні обводи корпусу настільки гармонійні, ніби весь монітор є єдиною литою деталлю. Виключно витончена тонка опора створює ілюзію легкості, невагомості екрану. Кнопка включення, логотип компанії та технології виступили в ролі яскравих акцентів дизайну, оживляють чорний глянець корпусу.
BenQ V2420H виглядає бездоганно з усіх боків, що в ряді випадків є значним плюсом. Для того щоб приховати некрасивий задник звичайного монітора, ми ставимо його до стіни, а значить і самі сідаємо за стіл особою в стіну. Це далеко не завжди є зручним і комфортним психологічно. Маючи на столі BenQ V2420H, можна повернути стіл на 180 градусів. Зовні буде видно абсолютно шикарний чорний задник монітора з логотипом, а посадка буде більш комфортної - особою в приміщення. Ось таким чином, дизайн може змінити ергономіку робочого місця.

Конструкція

Дизайнерські властивості визначили і деякі конструктивні особливості монітора. Надтонкий корпус, товщиною всього 15 мм, не має свого блоку живлення, воно подається від зовнішнього джерела, візуально нагадує ті, що використовуються з ноутбуками. У принципі це пішло тільки в плюс пристрою, оскільки навіть самий чудовий блок живлення створює шуми і цифрові, і цілком конкретні високочастотні звуки, які цілком можна вловити на слух. Коли все це лежить десь під столом, проблем гарантовано не буде.
Корпус монітора дуже тонкий і не перевищує в товщину 15 мм
Ще одна дія на догоду дизайну - концентрація всіх інтерфейсів на задній площадці. Туди потрапив навіть роз'єм для навушників. З одного боку не дуже зручно, але де-факто, досить легко намацати його і вставити роз'єм не дивлячись, і не встаючи з місця. Опора кріпиться до екрану шарнірно. Є можливість нахилу вперед / назад на 5 / 15 градусів відповідно.
Ззаду у BenQ V2420H знаходяться всі входи, вихід на навушники і роз'єм для підключення адаптера живлення

Управління

Органи управління монітором розташовані на нижній кромці справа. Кнопки самі звичайні, легко виявляються на дотик, дають чітку зворотний зв'язок при натисканні. Нечутливою до дотиків управління, розташоване не на фасаді монітора, можна вважати великим плюсом, тому що не брудниться полірована поверхня.
Органи управління BenQ V2420H розташовані на нижній кромці зліва
Меню монітора не складне, є всі необхідні ручні налаштування, але сама ідея управління BenQ V2420H полягає в граничної простоті і ергономіці. Настройку зображення можна зробити буквально одним рухом. Для цього є шість спеціальних режимів роботи технології Senseye3: «Стандартний», «Кіно», «Фото», «Гра», sRGB та Eco. Перші чотири режими оптимізують яскравість, контраст, чіткість і кольоровість картинки згідно відтворюється матеріалу. sRGB - стандартний колірний профіль, що дозволяє отримати максимальну точність кольору при роботі з сумісними зображеннями. Есо - це той самий режим зниженого енергоспоживання, про яку ми розповідали на початку статті.

Зображення

Відповідно до рекомендацій виробника, тест ми проводили з активним використанням попередньо встановлених режимів картинки. При роботі з офісними програмами та інтернет-серфінгу, оптимальними виявилися режими «Стандартний», «Фото». sRGB варто застосовувати, коли контент відповідає даним профілем. У цій ситуації ніяких нарікань до точності передачі кольору не виникає. Режим «Гра» дає картинку гранично контрастну, з високою деталізацією і докладної промальовуванням темних сцен. Відображення руху саме в цьому режимі найбільш чітке.

Перегляд відео та кіноматеріалів в режимі «Кіно» дозволяє отримати картинку м'яку, теплу, з хорошою передачею відтінків. Контраст, заявлений у динамічному режимі аж 10,000,000:1, візуально дійсно високий, що, втім, не дивно. Реальний контраст складає 1000:1 плюс зміна яскравості підсвічування відбувається практично непомітно, так що важко помітити, коли включається динамічний режим. Для найкращої передачі відтінків сірого і більшого візуально сприйманого контрасту, яскравість повинна бути встановлена на позначці до половини шкали, а освітленість в приміщенні бажано знизити до напівтемряви. У цьому випадку кіно виглядає просто чудово.
Монітор підтримує шість режимів роботи технології Senseye3
Загальне враження від перегляду залишилося позитивне. У своїй ціновій групі монітор має гарні показники якості, що дозволяють використовувати його в зовсім будь-який ролі. Він однаково підходить для офісної роботи, інтернет-серфінгу, кіно, ігор. У всіх випадках картинку можна підлаштувати найкращим чином і отримати максимально комфортну подачу зображення.

Звук

Зі звуком у BenQ V2420H справи йдуть дуже цікавим чином. Вбудованої акустики біля монітора немає. При цьому він може отримувати аудіосигнал по HDMI кабелю. Для виведення звуку на корпусі є вихід для підключення навушників або зовнішньої акустики. Рішення незвичайне, хоча і функціональне. Наявність такого виходу можна розглядати швидше як бонус, що дозволяє трохи спростити комутацію.

Комутація

Повний комутаційний набір моделі BenQ V2420H складається з входів VGA, DVI-I, HDMI і тільки що згаданого аудіовиходу. HDMI має версію 1,3, що дає можливість передавати розширену кольорову палітру та збільшену розрядність перенесення кольорів. Аналогічна модель монітора без індексу «H» не має HDMI виходу і виходу для навушників, але зберігається наявність DVI-D з підтримкою HDCP.

Розташовані всі роз'єми, разом зі входом харчування в нижній частині задньої площадки, строго в ряд. При акуратній укладанні кабелів інсталяція виходить досить естетичної і не псує зовнішнього вигляду задньої стінки монітора.

Підсумок

BenQ V2420H представляє собою вельми привабливе придбання, причому як для цінителів краси як таких, так і для цінителів гарних засобів візуалізації. Наявність входу HDMI, велика діагональ екрану і Full HD матриця роблять його цікавим рішенням для кіноманів, оскільки при таких можливостях зовсім без проблем можна використовувати BenQ V2420H не тільки з ПК, але і з будь-яким медіаплеєром.

Ось такий вельми цікавий монітор.
Також хочемо нагадти про: телевізор дешево місто Львів

Немає коментарів:

Дописати коментар