вівторок, 17 серпня 2010 р.

Повільне зростання продажів у світі

Аналітик UBS Мейнард Юм повідомив, що обсяг продажів у передшкільний сезон зростає повільно у всіх постачальників, за винятком Apple. За його інформацією, в більшості магазинів відбулося досить "скромне" збільшення продажів, але роздрібні магазини Apple виділялися на загальному фоні. За iPhone 4 і iPad знову вишикувалися черги, добре продається нова модель iMac.

Apple виграє і від продажу ноутбуків, повідомив Юм. Хоча зараз на ринку багато недорогих нетбуків ціною близько 300 доларів, при цьому ростуть продажі ноутбуків середнього і вищого цінового діапазону, в яких лише 26% комп'ютерів коштують менше 450 доларів. Аналітик відзначив, що хоча iPad в цілому впливає на ринок нетбуків, на предшкольном сезоні це не позначиться, оскільки більшості школярів потрібно стандартний комп'ютер.

Мейнард Юм прогнозує, що в останні дні предшкольного сезону продажу помітно активізуються через активних рекламних кампаній, однак у цілому зростання продажів ПК по всій індустрії все одно буде невисоким - 9,7% проти звичайних 12%. Інша аналітична фірма, JP Morgan, теж прогнозувала спад продажів ПК в липні, відзначаючи невисокі літні показники в Acer, HP і Lenovo.

Юм очікує, що в другому півріччі Apple буде єдиним виробником комп'ютерів, який зможе досягти успіхів у сегменті домашніх комп'ютерів. Виробники систем на базі Windows зможуть поліпшити показники лише в корпоративному сегменті.

Портативный dvd львів

Немає коментарів:

Дописати коментар